asia14051 pisze: czy to jakaś choroba? Od pewnego czasu nowe liście które wypuszczają są brzydkie, jakby zasuszone. mam w domu 8 sztuk i prawie wszystkie tak mają.
Dorra pisze:asia14051 pisze: czy to jakaś choroba? Od pewnego czasu nowe liście które wypuszczają są brzydkie, jakby zasuszone. mam w domu 8 sztuk i prawie wszystkie tak mają.
Sama odpowiedziałaś na to pytanie... skoro problem się rozszerzył na prawie wszystkie twoje storczyki, to napewno to choroba albo niezaproszeni "goście".
Marta pisze:Gdy będę się bardzo nudzić to założe Związek Ochrony Phalaenopsis, coś na kształt ochrony zwierząt. Marta
Dorra pisze:Marta pisze:Gdy będę się bardzo nudzić to założe Związek Ochrony Phalaenopsis, coś na kształt ochrony zwierząt. Marta
Z drugiej strony Marto, to bardzo edukacyjne! Patrząc na te biedne Phaleonopsis, nigdy bym nie przypuszczała że taka ogromna ilość chorób i deformacji jest w ogóle możliwa. Nie mówiąc już o niesamowitych sposobach w których one są hodowane... przeżywając do tego!
asia14051 pisze:Pisząc na tym forum nie myślałam że spotkam się z taką ludzką zgryzotą, szukałam porady ale widze że żle trafiłam
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"