Regulamin umieszczania zdjęć na forum
W tym dziale forum mogą zostać umieszczone wyłącznie fotografie storczyków dobrej jakości oraz właściwie określone. Znaczy to, że musi być podana nie tylko nazwa rodzaju ale i gatunku, a w przypadku hybryd - nazwa odmiany. Przy czym nie mogą to być nazwy jakichś podobnych storczyków, których zdjęcia znaleziono np. gdzieś w internecie. Inaczej mówiąc, nazwa nie może nastręczać żadnych wątpliwości. Najlepiej jeżeli storczyk posiadał etykietę z pełna nazwą w chwili zakupu.
Kilka aktualnych kwitnień. Dendrobium jenkiensii Encyclia randsii Paphiopedilum thaianum
Załączniki
Dendrobium jenkiensii Miniaturka. Rośnie u mnie na korze wiele lat. Ponieważ obrosło tą korę dookoła i nastąpiło "zderzenie" po przeciwnej stronie, musialem podzielić, choć nie jest to w moim zwyczaju.
Encyclia randsii Storczyk raczej małych rozmiarów. Kwitnie ponad 2 mc. Kwiaty niepozorne nadrabiają silnym zapachem. Warunki uprawy jak falenopsis.
Paphiopedilum thaianum Maleńka roślinka. Przy tej wielkości, kwiaty zdają się być imponujące.
Panie Janie czy Pan nie chciałby zorganizować jakichś dni otwartych u siebie, albo może wystawy? Ja myślę, że chętnych oglądać Pana piękny storczykowy ogród będzie więcej
Pani Agnieszko, u mnie drzwi otwarte są zawsze, ale co drugi tydzień jestem w domu. Takie spotkania onegdaj bywały u mnie przy okazji wystaw w Łodzi. Można by wrócić do tradycji... Tylko znów za wystawą za długo czekać. W każdym razie ja staję do dyspozycji .
Chyba aż poczerwieniałam, że tak się wpraszam Z zamieszczanych przez Pana zdjęć wnioskuję, że to jakaś duża szklarnia, naprawdę chciałabym zobaczyć coś takiego
Mam w takim razie nadzieję, że kiedyś nadarzy się sposobność i bardzo dziękuję z góry. Pozdrawiam!