Ten rodzaj nie leży w kręgu moich zainteresowań, ale myślę, że dobrze Pani 'rozumie'. Widziałem kiedyś, jeśli dobrze pamiętam , Paphiopedilum victoria-regina var. kalinae. To chyba ta sama roślina. Jeśli kwitła, proszę porównać kwiaty ze zdjęciami z netu. Proszę porównać również wygląd rośliny [wielkość, liście i in.]. Myślę, że powinna Pani znaleźć odpowiedź. Pozdrawiam, r. A może zamieściłaby Pani jakieś zdjęcie roślinki, o której mówimy
Witam, ja mam problemy z tym storczykiem. W lutym pojawiły się nowe pąki (nie przycinałam ich) i po kilku tygodniach zaczęły usychać i opadły. Storczyk ma mnóstwo liści, lecz od tej pory nie zakwitł. Ktoś zna przyczynę? Z góry dziękuję
Justyna jakiej rozpiętości są liście Twojego storczyka? Niestety nie pomogę w Twoim problemie, bo mój to chyba jeszcze młoda roślina. Mam go ponad rok. Kupiony był jako zdolny do kwitnienia w przyszłym roku, ale wątpię by tak było. No ale dobrze, że się w końcu przystosował i rośnie. Zastanawiam się nad wystawieniem go na dwór. ???