Robert pisze:Witam.
stosuję mech 'wyczesany' z trawnika, ew. przywieziony gdzieś z gór [nie napiszę skąd...] z małym dodatkiem torfowca.
Pozdrawiam, r.
Robert pisze:Dokładnie płuczę w zimnej wodzie [pozwalając zwiać tym żyjątkom, którym uda się ta sztuka] a po odciśnięciu jej nadmiaru opryskuję np. Karate czy Confidorem i wkładam na kilka dni do foliowego worka. W ten 'wyrafinowany' sposób wybijam wszystko co mogło żyć i 'przeszkadzać' po nasadzeniu rośliny.
Zdaję sobie sprawę z faktu wytruwania, przy okazji, organizmów pożytecznych, ale... tłumaczę to sobie wyższą koniecznością.
Być może w Czyśćcu [o ile tam trafię] zostanie mi to odpuszczone.
Tyle żartów, pozdrawiam, r.
katarzyna pisze:Reniu ile czasu trzeba zeby spagnum ozylo w wodzie ?
Elżbieta pisze:A w wodzie wystarczy moczyć ponad miesiąc,zresztą to widać,że staje się zielone,potem proponuję albo kupić torf i posadzić na nim żywe sphagnum,albo na mokrym sphagnum położyć ożywione.
katarzyna pisze:Witam , ponieważ jest to mój ulubiony temat o storczykach na podkładkach i lubuje się w nich , a mam tego sporo dlatego tak szybko Tobie odpowiedziałam i życzę powodzeniachciałabym żeby na tym forum więcej było takich tematów . Pozdrawiam Kasia
katarzyna pisze:Moje roślinki są w akwarium , tak w ogóle to mam dwa akwaria większe i mniejsze . W większym są rośliny na podkładkach a mniejszym małe doniczki z roślinkami wymagające większej wilgotności i ciepła . Agnieszko takie najzwyklejsze akwaria nie są drogie , jeśli chcesz hodować tego typu storczyki na podkładkach powinnaś zaopatrzyć się w takie akwarium . Pozdrawiam Kasia
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"