Ja nie znam takiego przypadku, aby storczyk miał pęd kwiatowy w miejscu stożka wzrostu i pędy kwiatowe między liśćmi.Małgośka pisze:Wydaje mi się, że w miejscu stożka ten storczyk miał pęd kwiatowy, który po przekwitnięciu został wyłamany.

konopa78 pisze:Ja niestety znam taki przypadek:(

Mery pisze:konopa78 pisze:Ja niestety znam taki przypadek:(
Serdecznie dziękuje za przykład.
Nie miałam jeszcze takiego storczyka.Po prostu nie kupuję storczyków , które mają jakąś nieprawidłowość w budowie.

Pytaj zawsze odpiszę w miarę moich skromnych wiadomości  Mam dwa takie cudaczki Jeden to ten co wydłuża pęd i kwitnie drugi poszedł w kierunku  rozmnażania  z korzeni obdarzył mnie 4 maluchami z których jeden ma swój pęd kwiatowy. Pozdrawiam  i życzę dużo radości z okazji Urodzin  no i oczywiście niech ładnie kwitną storczyki i nie chorują Anna
 Pytaj zawsze odpiszę w miarę moich skromnych wiadomości  Mam dwa takie cudaczki Jeden to ten co wydłuża pęd i kwitnie drugi poszedł w kierunku  rozmnażania  z korzeni obdarzył mnie 4 maluchami z których jeden ma swój pęd kwiatowy. Pozdrawiam  i życzę dużo radości z okazji Urodzin  no i oczywiście niech ładnie kwitną storczyki i nie chorują Anna
Powrót do Storczykowe "Gadu-Gadu"